Helgens söta

Dessert, efterrätt eller kaka, kärt barn har många namn….. nu kan man ju inte äta det varje dag men till helgen får man unna sig det, iallafall jag.

Ibland blir det bara lite extra goda frukter med lite kesella eller turkisk youghurt faktiskt riktigt gott med lite ringlad honung över.

När jag var barn hade vi efterrätt varje dag, ja ni hörde rätt, varje dag, tror nog inte det var så ovanligt på landet, mest dukades det fram kräm och mjölk sååå gott, eller lingon i ett glas med lite mjölk, prova det…. lingon med mjölk heter det , hur gott och enkelt som helst.

Nåväl nu är det dax för helgens söta.

Enkelt blir det såhär i semestertider.

Snabb cheesecake i glas

2 dl vispgrädde

200 gr philadelphiaost

3/4 dl dtrösocker

2 dl frysta bär ( hallon valde jag)

Ett gäng digestivekex

Färska bär till garnering

Gör så här:

Vispa grädden inte alltför hårt, blanda cheese med sockret och rör ner detta i grädden. Vispa tills du får en klumpfri kräm. Mosa de frysta bären lite lätt och blanda i dem. Ta fram dina finaste glas, varva smulade kex med cheesekrämen och avsluta med färska bär, hallon tar jag. Ät direkt, fräscht, enkelt och gott.

Ta väl hand om dig!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: