Skogsbad

Ett helt nytt begrepp för mig, har inte hört talas om detta förrän häromdagen faktiskt.

Skogsbad eller Shinrin-Yoko är ett japanskt fenomen, japanska myndigheter startade upp detta på 1980-talet, då många kontorsarbetare på 70 talet dog av utarbetning.

” Kravlös vistelse i skogen med alla sinnen”

Kan verkligen förstå att skogen kan vara läkande i denna stressade tillvaro många befinner sig i, jag gillar verkligen att gå i skogen, kanske mer för att det är ett skönt underlag, lungt och stilla och så känns det som det finns hur mycket syre som helst. Enda lilla kruxet är att mobilen helst ska stanna hemma och där föll konceptet.

Nu går jag gärna där för att hitta delikatesserna blåbär och svamp, och det finns, tro mig.

Kantarellerna är de mest svårflörtade typerna, så många har inte hamnat i korgen ännu, men i veckan blir det både svamp och blåbärsspaning, var så säkra

Och de här sötingarna tackar jag inte heller nej till, skogen levererar……

Det enda lilla solket är de där ormarna, är så sjukt rädd för dem, tycker de är vidriga, Nädå de har inte gjort mig något men det spelar ingen roll, läskiga iallafall, går inte ett steg utan att ha stenkoll vart jag sätter fötterna, hu!!!!! Japp jag vet att de är räddare för mig än jag för dem men vad hjälper det, vi snackar ju inte ut om det precis. Nåväl, bara att trotsa skräcken och ge sig ut med tjockaste stövlarna på!!!

Ta hand om dig, så ses vi i morgon.

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: