Ugnsbakad blomkål

Jag kanske är bland de sista som upptäckt just detta, ugnsbakad blomkål, så otroligt gott!!

Salvia

Har aldrig varit någon storförbrukare av blomkål, har hittills känts som ett överkokat tillbehör till söndagssteken, nja inte min favorit, men detta är något helt annat, lovar.

Jag lånar Tommy Myllymäkis recept, inte svårt alls och ett superalternativ till potatis, pasta eller ris.

Här kommer receptet:

1 blomkål

20 blad salvia

250 gr smör, varav 100 gr till blomkålen

0,75 dl kapris

3-4 tsk citronsaft

Flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, ansa blomkålen, lägg i en form och gnid in huvudet med 100 gr smör, strö över flingsalt

Baka i 10 minuter, mitt i ugnen, sänk sedan till 150 grader och låt baka 40 minuter till. Blomkålen ska bli brynt på utsidan

Bryn under tiden 150 gr smör och lägg i salvian när smöret tystnat, tillsätt kapris och pressa i 3-4 tsk citron.

Servera blomkålshuvudet med det brynta smöret

Ett annat sätt kan vara att bryna 200 gr smör, ansa blomkålen, lägg på ugnsfast fat, häll över det brynta smöret och baka ca: 50 minuter i ugnen, ös gärna ett par gånger under tiden, klart. Jag föredrar dock Myllimäkis recept, prova du också!

Lycka Till!

Ta hand om dig!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

2 reaktioner till “Ugnsbakad blomkål”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: