Dokumentärer

Så här ungefär ser himlen ut hos många av oss just nu, visst lite sol emellanåt men knappast något strand eller badväder, då får man hitta på något annat.

Ibland dyker jag ner i dokumentär tablån och kollar vad som kan vara intressant, och oj vad mycket det finns som är det.

SVT Play, Netflix, TV4 Play är bara några av alla plattformar som levererar spännande berättelser.

Här kommer ett litet axplock på mina favoriter, också några som ligger på önskelistan

En fantastisk berättelse på TV4 Play om hur barnen med gomspalt blir hjälpta med inte alltför stora ingrepp och därmed blir accepterade av sin familj, gripande!

Kapten klänning också TV4 Play, spännande

Our Planet på Netflix, har väl knappast missats av någon, bara höra David Attenborough är ju lyriskt, se den om du inte gjort den.

Hillary, på min önskelista

Anna Holmlunds resa, vilken tapper tjej med en sådan utmaning. SVT Play

Så kommer min favorit….

Frida, en trotjänarinna….

Oj,oj vilken berättelse, filmaren Marianne Gillgren har med ett lysande sätt betraktat trotjänarinnan Frida, som i hela sitt liv tjänat doktor och doktorinnan i stora våningen på Östermalm i Stockholm, jag tänker inte ge mig in i pigdebatten, men säger bara …. SVT Play, Se den!

Tack Frida för att du delade din historia!

Detta var som sagt bara ett litet axplock ur vad tv erbjuder , sen har vi ju alla dokumentärer på radion också, så brist på aktiviteter i regn Sverige behöver vi inte ha, för varje dag som går, går vi en dag närmare sol och värme, tro mig!

Ta hand om dig!

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: