Dagens kända Växjöprofil

Välkommen säger jag till….

Anna Tenje

Växjös Kommunalråd, ordförande i Kommunstyrelsen sedan 1/1 2017.

Födelseorten är Värnamo, men flytten till Växjö ångrar hon inte….” Jag älskar Växjö” säger hon, och har sällan känt sig så hemma i en stad, i Växjö är det mesta möjligt, om man verkligen vill, tillägger hon.

Anna lever med sin man och två barn.

Axplock av vårat Växjö

Jag har ställt fem samma frågor till mina Växjö profiler om deras midsommarfirande och de kommer här.

Fråga 1. Hur firar du midsommar?

Anna: Vanligtvis firar vi alltid midsommar med familj och vänner på Gotland i Visby. Hur det blir i år vet vi inte ännu men det viktigaste är att jag firar med familjen.

Fråga 2. Vilken är din favorit på midsommarbordet?

Anna: Sill, sill och sill, älskar Brantevikssill, skånsk senapssill och vanlig matjessill

Fråga 3. Vilken låt dansar du helst till runt stången?

Anna: Prästens lilla kråka, då man aldrig vet hur det slutar.

4. Vilken snapsvisa sjunger du helst?

Anna: Vi äro små humlor.

Melodi: Karl Alfred boy

Vi äro små humlor vi , bzz, bzz

Vi äro små humlor vi, bzz, bzz

Vi äro små humlor som tar oss en geting

Vi äro små humlor vi, bzz, bzz

Vi äro små fiskar vi, blupp, blupp

Vi äro små fiskar vi blupp, blupp

Vi äro små fiskar som får oss en kallsup

Vi äro små fiskar vi, blupp, blupp

Fråga 5. Vilket är ditt starkaste midsommarminne?

En av våra tidiga midsomrar i Visby innan barnen fanns, det var kallt, full storm och ösregn men kvällen avslutades ändå med ett dopp. Dagen efter sken solen och sommaren kom.

Den Anna jag ser framför mig, den Anna jag möter på stan är en glad, positiv ung tjej med tusen järn i elden, skinn på näsan, som vet vad hon vill och som jobbar med det hon älskar, säkert nästan dygnet runt

Den här förknippar jag och alldeles säkert många fler Växjö bor med din arbetsplats, jag förstår att här tas det många beslut för oss medborgare, det kan inte alltid vara lätt att fatta korrekta beslut så nästan 100.000 ska bli nöjda och glada….jag själv har fullt upp med att se till så att 1 blir nöjd och glad.

Växjö nya station och kommunhus

Snart går flytten för Anna och hennes kompisar hit…. till Växjö nya station och kommunhus, då får jag väl ta mina kompisar och flytta hit…..

….. till nya seniorboendet.

Ulf

Att nu den här killen behöver dig för för att styra upp rikspolitiken kan jag förstå, vem behöver inte en ung, ambitiös smålänning

Hoppas bara du inte överger ditt ” älskade Växjö”

Tack bästa Anna för ett gott samarbete, och

Glad Midsommar!

I morgon frågar jag en annan Växjö profil, spännande va?

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: