Veckans Designer….

Carina Seth Andersson

Keramikern, Glaskonstnären och Formgivaren

” Jag tror att man mår lite bättre med bra saker i vardagen”

Är verkligen beredd hålla med den här tjejen, hon gick ut Konstfack 1993, 2017 vann hon Swedish Design Avards i kategorin Årets designer.

För de allra flesta är hon nog mest känd som glasdesigner/ konstnär, vem vet inte hur en Dagg vas ser ut?

En glasvas med karaktäristiska daggdroppar, vasens form kräver en enorm precision av formmakarna, det måste vara exakt rätt mängd glasmassa och rätt temperatur för att det ska gå och blåsa, det tog lång tid att utveckla tillverkningsprocessen som blåses i grafitform på Skrufs glasbruk.

Vad den här vasen har betytt i ett större sammanhang är helt fantastiskt tycker jag som inbiten glasälskare och känslan för våra fina småländska glasbruk, där Skruf tack vare bl.a denna har både kunnat nyanställa personal och öppna en ny brännugn, CSA och Dagg har gjort en kulturgärning för en konstindustri i spillror.

Här kommer några fler väl kända CSA alster….

När Nationalmuseum i Stockholm nyinvigdes i Oktober 2018, kunde vi närmare beskåda några CSA alster designade och tillverkade just för denna invigning, också tillverkade i Skruf.

Gino
Kolonn

Nu har jag valt att presentera Carina Seth Andersson som glasdesigner, men hon är också keramik och tyg designer, det får bli en annan gång.

Tack Carina Seth Andersson för din fantastiska design, Love it!

Ta hand om dig

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: