Helgens söta

Något sött måste vi ju ha till helgen, vad är då bättre än en klassisk kladdkaka, eller fransk chokladtårta,detta receptet är i särklass det bästa i kategorin, i mitt tycke, finns hur många som helst, och jag har provat ett antal, men återkommer alltid till detta.

Fransk chokladtårta

Vädret i helgen ser ju också ut som om en picknick skulle kunna va möjlig, då kan några bitar av denna få följa med i korgen

Ett ägg i taget
Efter 15 minuter

Servera gärna med vispgrädde

Receptet kommer här

100 gr smör

200 gr mörk choklad

2 dl strösocker

4 st ägg

Glasyr eller Ganache

1 dl grädde

100 gr mörk choklad

1 msk honung

1 msk smör

Hallon

Ev. Hyvlad vitchoklad, kokos, flor

Sätt ugnen på 200 grader

Smält smör i kastrull, bryt ner chokladen och låt smälta i smöret, vispa till en smet.

Vispa ner socker och äggen, ett i taget tills allt är väl blandat

Klä en form 24 cm med aluminiumfolie, häll i smeten, grädda långt ner i ugnen 15-20 min.Låt kallna, jag tar ut den vid Max 12-15 minuter, sätter sig lite när den kallnat och jag vill ha den ” kladdig”.

Glasyren

Koka grädde, ta från värmen och tillsätt choklad, rör tills den smält, tillsätt honung och smör. Låt svalna och häll över kakan. Låt stelna.

Servera med grädde, och hallon.

Mums, så gott.

I morgon händer det spännande saker här, premiär för första smaktestet, hur kul blir inte det???? Häng med!

Ta hand om dig, och tack Maud för receptet.

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: