Mors dags tips…..

Så här ser rubriken ut idag och det gjorde den på 70,80 talet också, när försäljningen till Mors dag var en av årets absoluta höjdpunkter i Glas&Porslinsbutiken, och det är bara milt uttryck, kö ut på gatan, och det inte för någon pandemi, utan mer att det var fullt i butiken helt enkelt

Det här med ”Mors dags tallrik” var ett fenomen som sällan sett skådat slag, detta är Rörstrand så fanns det Kgl. Dansk, Bing& Gröndal och en mängd andra också, såldes tusentals, folk beställde år från år så man säkert inte skulle bli utan.

Här kommer nu en bildbonanza på typiska Mors dags presenter från den tiden när alla och verkligen alla gick till porslinsbutiken för att hitta den perfekta presenten till mor, och jag tror säkert ni ler och säger, just det, den och den och den och…..

Och mer Rosa Ljung….. säg det hem som inte hade något från Rosa Ljung…..

Detta var ett litet axplock, sen minns man ju andra typiska Mors dags tips också…..

Sist men inte minst…. bloddroppaträd, som det hette förr, en riktig klassisk Mors dags blomma

Nu ser ju tiderna inte riktigt ut som då, ingen kö till porslinsbutikerna precis, upplevelse marknaden har tagit över, då kan det se ut så här….

Hur man än väljer att fira eller inte fira Mors dag, lite vanlig omtanke kan ju aldrig skada både till Mor och alla andra , särskilt i dessa tider❤️

Och jag sätter ett bloddropparträd på mammas, mormors och farmors grav.

Ta hand om dig

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: