Helgens söta

Ibland bläddrar jag i mina gamla eller äldre receptböcker, de där man har som man skrivit ner sina recept i , som man fått av nära och kära.

Tror nog de flesta han en sådan, väl använd, lite skamfilad, lite fläckig av deg, smet eller någonting annat som suttit på fingrarna vid användning.

Ingen sida liknar den andra, olika pennor, blandning av text eller skrivstil, limmade urklipp, instuckna lappar med recept på som aldrig blivit insatta, som bara ligger där mellan sidbladen.

Den här har jag mammas gamla recept i, lite limmade, några skrivna av henne, några skrivna av hennes nära och kära, så otroligt värdefulla.

I dessa gamla böcker hittar jag ibland riktiga favoriter, som denna Elisabeths rabarberkaka, som jag bakade alldeles nyss, tack Elisabeth för det.

Välanvänd
Elisabeths rabarberkaka

Servera gärna med valfri vaniljsås, eller glass

Ja, nu blev det ett rabarber recept till, nu har ni snart en hel liten samling till er bok kanske, Mrs Sixtys rabarber……

Ta hand om dig

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

2 reaktioner till “Helgens söta”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: