Proffset svarar….

Oj, va veckan gått fort, redan dags för sista proffset…..

Fredag…. tänkte konkurera lite med Magnus Uggla om fredagsdrinken, och stämde träff med detta proffset, Andreas Lindahl, på Chapter House som är ett superproffs på Gin, har ju förstått att just denna spritsort är det allra trendigast i baren just nu

Jag har nog inte riktigt hängt med där, men man lär så länge man lever och man vill ju gärna hänga med på trenderna

Dessa sorter är typ de jag kände till innan min träff med proffset.

Jag ställer mina frågor, och proffset svarar

1. Första man ska tänka på när man ska blanda sin drink?

Proffset svarar: En bra gin, Hendricks som är en standard gin, en mycket bra tonic, finns många bra på marknaden nu, och sist men inte minst, riktigt mycket is, stora bitar

2. Trender just nu?

Proffset svarar: Gin i sig, småskaliga producenter, finns många mycket bra, t.ex Lydens destillery i Ljungby, Hernö från Härnösand, superbra enligt proffset, mycket tack vare bl.a dessa har Sverige blivit mycket framstående, ja, nästan världsmästare på Gin.

Shiraz – gin, Gin smaksatt med druvor, en höjdare.

3. Mest vanliga önskemålet?

Proffset svarar:

En helt vanlig jävla GT, eller Hendricks med gurka & svartpeppar

4. Vanligaste felet?

Proffset svarar: Finns inget rätt eller fel.

Sprit med enbär i, det räcker.

5. Din favorit?

Proffset svarar: London dry gin med havtorn och choklad eller Gin Mare med Oliver,havssalt,torkade små tomater, färsk basilika, svartpeppar, friterad kapris – toppa med olivolja, en tomatsallad helt enkelt. Medelhav hela vägen.

Så var det ju det här om glasen då…. så här ska ett gin glas se ut,en idealisk form för att fånga ginens doft och smak, särskilt lämpligt till gindrinkar.

Och inte dessa då, som står i mitt glasskåp, tur man fick veta det, men jag gillar mina drink och grogglas så de får ändå hänga med ett tag till.

Tack Andreas för din gästfrihet, hade nog kunnat stanna en hel dag, ditt brinnande intresse för det du är proffs på är lysande.

Så är min temavecka redan över för denna gången, jag har haft jättekul, hoppas ni också har haft det, kan nog lova att återkomma med temat, finns ju massor av proffs.

Tänk gärna en extra gång på att våra proffs behöver oss alla lite mer just nu, än en gång, om många gör lite, gör det stor skillnad

Imorgon, ny dag och nya upptåg, ses då och ta hand om dig

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: