Svamp

Nu kan ni ju undra, är väl inte någon svampsäsong nu?????

Nja, inte direkt men en rackare börja poppa upp nu, riktigt vacker, och det finns en hel del på skogsvägarna nu bl.a.

Nä, just det, vi plockar den inte, enligt Livsmedelsverket finns gifter kvar i den rätt om du förväller den eller torkar den, inte bara det, den innehåller också annat läskigt som verkligen inte är bra för hälsan.Så hur fin och god den är så får den stå kvar.

En gång för några år sedan var jag lite modigare, trodde jag, plockade en hel del, men i bilen hem fick jag både hjärtklappning och andnöd, tyckte jag i alla fall, säker på att svamparna höll på att ta död på oss, stannade bilen och kastade ut dem, så piggnade jag till.

Men de här godingarna är det ingen fara att plocka, vi får vänta minst några månader till, det gör vi så gärna, men då är vi redo.

Ta hand om dig

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: