Stora Vaser

För några veckor sedan hade jag ett inlägg om små vaser för små blommor, de där små första som vi längtar så efter.

Nu är det dags för de stora vaserna, så användbara för så många blommor och kvistar, jag älskar kvistar, börjar tidigt, tidigt på våren ta de där första bruna som efter ett tag inne slår ut, kastanjer, körsbär, äpple och nu senast häggen tar plats i mina stora vaser, nu ska ni få se ett gäng av mina favoriter.

Daggen har blivit en riktig klassiker, finns i flera färger, allt efter smak och tycke. Tillverkas på Skrufs glasbruk och jag kan nog inte ens tänka tanken på hur många som lämnat bruket för Svenskt tenn där de säljs och endast där.

Pallon tillverkas också på Skruf och finns i flera storlekar och färger, charmknutten Ernst har också en rund variant i olika storlekar, mycket prisvärd måste jag säga

Georg Jensens metallvaser är så snygga, finns många fina varianter, den här heter Bloom Botanica

Nyheter från Kähler, känns verkligen nytt i designen.

Ulrika Hydman Wallien, en gigant inom design och då tänker jag på allt hon gjort i glas, vet inte hur många serier hon har sitt namn på och man gillar ju alla.

Gunnar Syren heter mannen bakom Sofiero, en riktig klassiker, alla har säkert en relation till Sofiero, pappa har en, mormor hade en, vi gav bort en till faster osv….. Jag hoppas att det inom sinom tid finns en Sofiero produkt på mååånga önskelistor, klassikerns klassiker,

Sist men absolut inte minst, vilken favorit den har blivit, även hos mig, Carina Seth Andersson är formgivaren, precis som till Daggen. Serien skapades till Nationalmuseets nyöppning i oktober 2018. Kolonnen är handblåst av glasblåsare på Skrufs glasbruk, med andra ord, varje vas är unik. Du kan köpa den bl.a på Växjö elektriska Växjö/ Stockholm, den finns också på bruket.

Ta hand om dig

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: