Helgens godaste dessert

Det här mina vänner är en helt ljuvlig bild från Italien, närmare bestämt Nemi, en liten stad utanför Rom.Jag och maken spenderade några dagar här hos Maria Tengler, svensk/ italienska. Här i hennes utekök fick vi ta del av hennes italienska matlagnings konster, helt magiskt, finns det något godare än italiensk mat, näe, inte om du frågar mig.

Då undrar du ju så klart, vad blir det för dessert då?

Jo, italiensk tiramisu, Marias recept så klart, så finns det ju massor av recept på tiramisu, men jag väljer denna, fast jag tillsätter lite likör i kaffet, det gör inte hon.

Här kommer hennes recept

500 gr mascarpone

4 ägg

1 3/4 dl socker

Kallt, starkt espresso kaffe

Savoiardi kex

Kakao

Dela gula& vita på äggen,vispa gulorna med sockret.

Vispa vitorna hårt

Blanda ner mascarponen med en träslev i ägg- socker blandningen, blanda försiktigt ner vitorna, blanda.

Börja med kräm i botten av fatet/skålen. Doppa hastigt kexen i kaffet och skaka av dem innan de läggs på krämen, fortsätt med lager, kräm& kex, sista lagret kräm, sikta kakao över, förvara i kyl minst 1 timma.

Har du inte provat göra tiramisu, tveka inte, gör det, är inte svårt.Lycka Till!

Lovar, det kommer fler mumsiga tips från Nemi.

Ta hand om dig

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: