Auktion

Ett nöje jag och min man delar och gärna gör på helgen när vi inte har något annat för oss, vilken årstid som helst, det är att gå på auktion,

Billigt nöje är det också, inte ofta vi gör några större inköp, vi behöver liksom ingenting, skåpen är fulla, källaren och vinden också, men att sitta där och följa buden är så kul

Något som jag gärna tipsar om att man inte får missa på visningen är de här lådorna med precis allt möjligt i, där kan man verkligen göra fynd, kanske en sån låda kostar 20 kronor, och längst ner ligger det där du vill ha

Den här lilla burken med lock från Kosta glasbruk är en sån, underbar och den hittar man inte ofta.

Eller den här Signe Persson Melin, kvadrat serien från 70 talet, 15 kronor!!!!

Den här trappstegen känner säkert de flesta igen, och den är eftertraktad, kan gå för 1500 kronor

Det här tillhör inte vanligheterna att man finner en äkta Hermes scarf, men minsann 700 kronor gick den för, en sån ny kostar mellan 3 och 4.000 kronor, så snacka om fynd

Och fynd kan man verkligen göra, vad sägs om denna, så underbar, några hundralappar

Eller den?

Här i trakterna finns flera auktionshus att välja på, och på vintern när turisterna inte är här, då blir det billigt.

Gammal glas& porslinshandlare som jag är, så förfasar man sig över priserna ibland på riktigt fina saker här t.ex Rosenthal Björn Winblad, 2 delar för 50 kronor, hade det varit i butik på 80 talet hade priset legat på 1500 kronor minst.

Så tänker jag också en tanke på ett hem som splittras under klubban, saker som köpts in för ibland, säkert surt förtjänade pengar, 50-60 års presenter, mors och fars dags presenter, som en dag ska delas upp av arvingar, så vill man inte ha, tycker inte om, eller vad det kan va, så hamnar det här, lite sorgligt kan jag tycka, men alla gör sina val, så är det, och vi auktions gillare får ju ta del.

I morgon ska jag visa vad jag oftast inte kan gå förbi på en auktion…..

Ta hand om dig

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: