Påskdagen

Har ni inget särskilt för er idag, kommer här ett tips

Ge er ut och plocka nässlor, om ni inte redan gjort det, och har ni det, plocka mer, nu börjar de bli lite för stora, men på skuggiga sidor är de fortfarande små, och det ska de va till godaste nässelsoppan

En av de bästa vårprimör om du frågar mig, nyttigt och så gott

Busenkelt att fixa till också, recept kommer här

Rensa och skölj nässlorna noga, förväll dem i vatten ca, 15 min, spara vattnet

Smält smör, red med lite vetemjöl och späd med buljong och grädde. Lägg i de hackade nässlorna och koka upp. Smaksätt med salt o peppar, gräslök om man vill. Servera med ägg halvor.

Så här gör jag, men det finns många recept varianter, så välj det du tycker bäst om.

Kommer ni ihåg att jag skrev om glasrabarber häromdagen?

Fortsättning följer…..

Ta hand om dig

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: