Hemligheter

Nädå, ingen hemlighet alls, det är mina glasrabarber som är på gång.

Man sätter en mörk hink över den lilla knölen som börjar visa sig vid denna tiden, täcker runt hinken med halm eller liknande, får inte komma in något ljus, den växer alltså i mörker, blir så sagolikt mjälla fina rabarber,och får mindre oxalsyra, vilket kan vara bra för känsliga magar

Jag skördar dem när de vuxit sig höga, kan ta några veckor, beror lite på om det varit någon värme eller inte, så ska man helst inte lyfta på hinken och kolla under tiden,men vem kan låta bli?

Bladen är gula och outvecklade, det är som det ska, då de inte kunnat bilda klorofyll.

Man ska låta plantan vila lite efter skörd, och få växa utan täckning, du kan täcka den igen vartannat år.

Jag brukar använda mina glasrabarber till desserter, då jag tycker de bör behandlas varsamt och omsorgsfullt.

Marmelad, kompotter m,m gör jag med fördel på ” vanliga” rabarber, och det funkar alldeles utmärkt.

Lovar att visa dem när de är klara.

Ta hand om dig

Annons

Författare: Mrs Sixty

Jag heter Helene Eslander 60+, lever i Växjö med min man. Mamma till två barn, mormor till tre underbara busungar och farmor till en liten rackarunge. Min tanke med bloggen Mrs Sixty – mitt magasin, är att den ska innehålla lita av varje av det som intresserar mig och som jag tycker är kul. Testar, tycker och tipsar från 60+ ögon, helt enkelt. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: